Outjo

Outjo ligt in het noorden van Namibië, een land met bijna 2 miljoen inwoners. Het ligt dichtbij het wereldberoemde wildreservaat: het Etosha National Park. Op weg naar het reservaat passeren bijna 22.000 toeristen per maand Outjo. Naast veeteelt en de houtskoolindustrie is het toerisme een belangrijke economische activiteit. Gastenverblijven op boerderijen en in hotels en lodges zijn van goede kwaliteit. Outjo heeft een aantal toeristische attracties, waaronder een museum, natuurreservaat en een oude Duitse watertoren.

Het is een kleine gemeente met zo'n 10.000 inwoners. De basisvoorzienningen behoeven verbetering: 40% van de huishoudens heeft geen sanitaire voorzieningen en slechts 51% beschikt over electricteit voor verlichting. Daarnaast is ruim 30% van de beroepsbevolking werkloos. De problemen doen zich met name voor in de achterstandswijk Etoshapoort, een "blikjesdorp". Hier wonen 4.000 mensen en de vooruitzichten voor deze zwarte inwoners zijn niet rooskleurig.

Hoewel de gemeente Outjo zich inspant om de woon- en leefomstandigheden van haar inwoners te verbeteren, kunnen zij dit niet op eigen kracht. De steun van SOMO is dus van grote betekenis om met name de kwetsbaren in Outjo te helpen. SOMO kiest voor relatief kleine projecten waardoor op middellange termijn een effectieve bijdrage wordt geleverd aan armoedebestrijding binnen de gemeente Outjo.

 

Klik hier voor kaarten en afbeeldingen bij deze pagina